Finale Coiffure Award

De Coiffure Award is de jaarlijkse prestigieuze prijs voor topkappers in Nederland. Een erkenning van inzet, kwaliteit en creativiteit. André en Anne-Marie Kuypers zijn zeer trots dat het team van Kuypers Haarmode maar liefst 5 nominaties in de wacht heeft gesleept.

Gekozen worden uit duizenden inzendingen is op zich al een prestatie. Maar na opening van de post blijken drie inzendingen van Kuypers in de categorie dames en een inzending in de categorie Hair Color Technician tot de finalisten te behoren. Kappers en kapsters van de vestigingen in Lichtenvoorde, Enschede, Hengelo en Almelo hebben daar hard voor gewerkt. Als ultieme verassing blijkt het team ook genomineerd voor de Team Award. Omdat dit jaar het 25-jarig bestaan wordt gevierd is deze geweldige prestatie een bijzonder mooi cadeau.

Toonaangevende prijs
De Coiffure Award is een initiatief van het vaktijdschrift Coiffure en Schwarzkopf Professional. Met de prijs willen de organisatoren de kappersbranche op een nog hoger niveau brengen en het vak promoten. Aan de Coiffure Award nemen dé topkappers van Nederland deel en zij zetten elk jaar weer de trend. Alle kappers halen hun inspiratie uit de toonaangevende haarmodewedstrijd en vertalen dit naar hun eigen salon.

Topteam Kuypers
Een topkapsel creëer je niet zomaar. Gevoel voor stijl en vakkennis combineren coupe en concept tot een briljante harmonie. Na een half jaar voorbereiding volgen 3 dagen lang kappen in een fotostudio. De modellen met hun trendsettende en dynamische coupes zijn professioneel gefotografeerd. De basis voor een goede inzending. Het is de eerste keer dat de kappers en kapsters van Kuypers deelnemen. Het harde werken en de overduidelijke creativiteit zijn beloond met 5 finaleplaatsen. Meer dan wat het team ooit heeft kunnen bedenken.

Grootse finale
Topkappers uit Nederland en Engeland, bekende stylisten en vakfotografen beoordelen alle inzendingen op creativiteit, design, techniek en innovatie. 13 Mei is de grootse finale in Studio 21 op het Mediapark in Hilversum. Tijdens deze gala-avond waar kappen tot een absolute kunst wordt verheven zal de deskundige vakjury de winnaars bekend maken. De genomineerde foto’s van het Kuypers team zijn te bezichtigen op de internet site kuypershaarmode.nl.

25 jaar topkapsels
André en Anne-Marie Kuypers kappen al 25 jaar en dat wordt dit jaar gevierd. De nominaties voor de Coiffure Award zijn een bekroning op hun werk. De finaleplaatsen alleen zijn al een cadeau. Wanneer op 13 mei blijkt dat een of meerdere finaleplaatsen worden omgezet naar een prijswinnaar kan het jaar niet meer stuk. Wat er op 13 mei ook gaat gebeuren, de bezoeker van de kapsalon haalt sowieso zijn of haar voordeel. De wedstrijd is een stimulans om op elk niveau creativiteit en innovatie te combineren tot vernieuwende coupes.