Ontharen

Over beharing
Veel mensen hebben last van overbeharing. Veel vrouwen vinden donkere haren in het gezicht vervelend. Iets wat na de overgang veel voorkomt. Met name in de zomer is het prettig als de bikinilijn glad is, maar harsen is zo pijnlijk en na het scheren zie je de donkere stoppeltjes nog.

Overbeharing bij mannen
Nogal wat mannen met veel haar op de rug voelen zich ongemakkelijk in het zwembad of op het strand. In feite kan elk gewenste plek onthaard worden met de laser als de haren maar donker zijn.

Hoe werkt laserbehandeling?
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat laser de beste behandeling is voor overbeharing. De lasertechniek maakt gebruik van een zeer sterke lichtbundel. Alleen donker gekleurde delen van de huid absorberen het licht. Daarom kan alleen donker haar worden behandeld. Het laserlicht verhit het donkere haar en het haarzakje. Het haarzakje verbrandt zodat er geen nieuw haar meer uit groeit. Omdat alleen haren in de groeifase reageren zijn meerdere behandelingen nodig: minstens 4 keer per gebied. Gemiddeld blijft 90% van de behandelde haren weg.

Elos
Nooit meer scheren, harsen of elektrisch epileren! Elos is de nieuwste manier voor het defenitief ontharen. Het werkt met een combinatie techniek van licht en bipolaire hoogfrequente stroom. ELOS laat de traditionele Laser en IPL ver achter zich. Bij de Elos methode wordt het haar op een nog aangenamere en effectievere manier verwijderd in vergelijking met voorgaande systemen.

Elos ontharen werkt met een combinatie techniek van licht en bipolaire hoogfrequente stroom. De lichtflits verwarmt het haartje voor en de RF stroom gebruikt het warme haartje als geleiding naar het haarzakje om deze te vernietigen.

Het grote voordeel van de ELOS in vergelijking met Laser en gewoon IPL is dat door deze combinatie techniek veel minder licht nodig is om het haarzakje te vernietigen. Het is daarom minder belastend voor de huid en het gevaar van blaren of verbrandingen zijn bijna tot 0 gereduceerd. Het volgende voordeel van deze techniek is, dat de RF-stroom voor de vernietiging van het haarzakje zorgt en niet het licht. Daarom is het niet belangrijk welke kleur huid je hebt. Vandaar dat alle huidtypen behandeld kunnen worden.

Voordelen Elos ontharen:
• geschikt voor alle huidtypen
• ook voor dunne en lichte haartjes
• 6 tot 10 behandelingen benodigd voor volledige ontharing
• op lange termijn goedkoper dan harsen of epileren
• zeer effectief

De haarzakjes die effectief behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren. Je mag uitgaan van 80 tot 90% haarreductie. Helaas zijn er onder onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen of bepaalde medicijnen wakker worden.
Het kan dus zo zijn dat je eens per jaar een ‘onderhoudsbeurtje’ nodig hebt. Het haar zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen.