Permanente Make-up

Permanent Make-Up is de manier om je wenkbrauwen, eye-liner of lipcontouren altijd perfect bijgewerkt te hebben, je hoeft ze nooit meer bij te kleuren met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

‘Permanent mooi’, voor twee tot vijf jaar en vaak zelfs nog langer! Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft), gaat het hier om implantatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de pigmentering na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld genomen blijft Permanent Make-Up twee tot vijf jaar mooi.
Kuypers is gecertificeerd op het gebied van permanente make-up.
Voor gecertificeerde bedrijven kijk altijd op veiligpmu.nl

Permanente make-up in beweging
Door nieuwe technieken en een veranderde houding ten opzichte van permanente make-up is permanente make-up nog steeds een groeiende markt. Er zijn vooral nieuwe inzichten in het aanbrengen en de toepassingen van permanente make-up. Nog al te vaak ziet men met name voor de lipliner en de wenkbrauwen, dat er gekozen wordt voor een te donkere tint. Hoe mooi de vorm ook is, een te donker gekozen kleur pigment zal nooit mooi ogen, hard overkomen en onnodig ouder doen lijken. Bij het ouder worden zal een zacht gekozen tint voor de wenkbrauwen meer flatteren.
Dit inzicht moet men altijd voor ogen houden alvorens u een pigmentkleur kiest. Mocht een kleur toch te licht uitpakken dan is dat totaal geen probleem, want men kan tijdens de tweede (nawerk) behandeling alsnog kiezen voor een iets donkerder pigment of een druppel licorice (130) toevoegen en het uiteindelijk resultaat zal perfect zijn.

Een te lichte kleur kan gemakkelijk worden aangepast maar een te donkere tint kant slechts moeizaam of niet worden hersteld.

Werd in het verleden een donkere bruine of zwartblauwe lipliner nogal eens toegepast,  tegenwoordig is een natuurlijk gekleurde lipliner gewenst en wilt men af van te donkere lijnen. Door een lipliner net tegen de buitenrand van de lip te pigmenteren, verkrijgt men een vergrotend effect van de mond. Men dient ten alle tijden de “white rol” te respecteren, dit is het natuurlijke lichtreflecterende lijntje dat iedereen in een meer of mindere mate rondom de lippen heeft. Doet men dit niet dan ontstaat een zeer onnatuurlijk resultaat. Bovendien mag men nooit een open randje tussen mondlijn en permanente make-up lijn laten ontstaan. Dit komt eveneens zeer onnatuurlijk over en laat de mond clownesk lijken.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft Kuypers een vergunning voor permanente make-up afgegeven.

Een erg fraai resultaat bereikt men door de lippen eerst te omlijnen in een natuurlijke tint en daarna in te schaduwen in een bijpassende (iets donkerdere) tint. Dit is een mooi voorbeeld van Full-lips. Hierdoor is het uiterlijk van de mond altijd mooi verzorgd, ideaal voor vrouwen die prijs stellen op een decente kleur op de lippen. Een lipgloss of verzorgende stift maakt het geheel af, maar kan er natuurlijk ook nog gekozen worden voor een lipstick.

De Mogelijkheden
Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste. Permanente make-up kan toegepast worden voor:

Wenkbrauwen
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Ogen
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleur-stellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Wenkbrauwcorrecties
Zelfs mensen die helemaal geen wenk-brauwen meer hebben kunnen met Permanent Make-Up blijvend worden geholpen. lipliner Lippen blijven voortaan altijd perfect in vorm. Zelfs gedeformeerde lippen krijgen weer een fraaie vorm. eye-liner Eenmaal een eye-liner met Permanent Make-Up betekent steeds sprekende ogen. Uitermate geschikt voor mensen die een oogpotlood niet goed verdragen.

Littekencamouflage
Permanent Make-Up is zeer geschikt voor het vervagen van littekens, zowel in het gelaat als op het lichaam. Mogelijke behandelingen: witte vlekken (vitiligo), littekens na een operatie, huidbeschadiging, tepelreconstructie en vele andere soorten littekens.

Permanent make-up: veilige make-up
Permanent Make-Up is volkomen veilig en zelfs mensen met een allergische huid kunnen gerust de behandeling ondergaan. Permanent Make-Up veroorzaakt geen ontstekingen of hinderlijke zwellingen. Je hoeft ook niet dagenlang thuis te blijven, direct na te zijn behandeld kun je met trots onder de mensen verschijnen. De Permanent Make-Up techniek is geschikt voor mensen met dunne of geen wenkbrauwen. De gebruikte pigmenten zijn vervaardigd in de Verenigde Staten en staan daar onder continue controle van de F.D.A. (Amerikaanse Keuringsdienst van Waren). De F.D.A. staat bekend als het strengste keuringsorgaan ter wereld. In onze salons wordt gebruikt gemaakt van One Touch Pigments en Micro Colors. Op deze pigmenten, behorend tot de absolute top, werd nog nooit een allergie gerapporteerd.

Doet het pijn?
Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is permanente make-up?
Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Als ik het niet mooi vind, wat dan?
Dit is nog nooit gebeurd. Voor dat u gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik de kleur zelf uitzoeken?
Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up u hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandeling te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.
Permanent mooi

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!
Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?
Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige plek over.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste. Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna. Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen. UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden van uw vakantieplannen. De eerste dag na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken

 

PRIJZEN PERMANENTE MAKE-UP

Wenkbrauwen €265,20
Eye-liner boven €182,60
Eye-liner onder  €132,10
Eye-liner onder & boven      €290,70